24e - Midwintermarathon Apeldoorn

 

Midwintermarathon 

Mijn keuze viel op de zevenheuvelloop. Die is 15 km en leek me een mooi opstapje van de inmiddels vertrouwde 10 km naar een halve marathlon.

De zondag van de Zevenheuvelenloop was ik geveld door een buikgriep dus die ging niet door.

De Mountainbike marathon in Lemeleveld die voor vandaag gepland stond ging ook niet door ivm alle omgewaaide bomen.

Voor mij dus een mooie kans om aan de Midwintermarathlon mee te doen met zijn 18,6 km.

Dat deze afstand bijna het dubbele is van wat ik normaal in wedstrijd verband loop deed mijn maag wel wat omdraaien, maar ik had er ontzettend veel in. Gelukkig inmiddels al wel een stel duurloopjes met Harry erop zitten die tussen de 15-24 km liggen. Dus in theorie zou ik het moeten kunnen uitlopen.

Het hele evenement was super georganiseerd, overal stonden mensen klaar om je vragen te beantwoorden en ze wisten het ook echt!! (Meestal moet je je vraag aan 3 mensen stellen, en als 2 mensen hetzelfde zeggen is dat in de regel de waarheid). 

In de hal zat ik wat te wachten in mijn compleet nieuwe Craft outfit. Terwijl ik daar tevreden in mijn blauwe jackie zat (perfect met dit weer) komt er een vrouw dol enthousiast op me af lopen uit de enorme menigte. 'Wát een ontzettend leuk jasje heb je aan' ehh ja dank je wel zeg ik blij en ietswat verrast! De vrouw doet haar jas open en daaronder prijkt 'mijn' nieuwe jasje. Net op het moment dat ik wil zeggen 'wat zullen wij geweldig lopen vandaag' zegt ze 'ik loop altijd vreselijk beroerd als ik dit jasje aanheb.' Dag mevrouw.

Afijn, ik startte rustig met inlopen. Alexander zou er ook zijn, maar hem had ik nog niet kunnen spotten. Inmiddels was ik al naar het startvak gelopen tot ik bijna omver werd geduwd, ik wilde net ff goed sjaggie omkijken tot, het kon ook niet anders, Alexander bleek te zijn. Hij mikte op 1.20 over de 18.6 km (dit werd 1.17). Ik hoopte op een tijd ergens tussen de 1.30 en 1.45.

Op advies van Jan zou ik de eerste 10 km rustig starten met een hartslagje van 170. Dit natuurlijk braaf gedaan *-), dit liep eigenlijk veel te makkelijk, maarja... ik koos maar voor het zekere.

Het begon met klimmen tot ongeveer 10 km. Vals plat eigenlijk meer.

Midwintermarathon 

Ik zag aan de kant al mensen wandelen of ze klónken alsof ze eigenlijk beter konden gaan wandelen ;). Ik draafde lekker door, liet me (grml) inhalen, ik zou nl. rustig starten. Blijft lastig... Ondertussen dacht ik aan de wijze woorden van Remco 'Een wedstrijd win je niet in de eerste kilometer'.

Na 10 km voelde ik me nog steeds fris en fruitig en startte tot mijn verbazing een enorme afdaling. Tjee relaxed. Ik zette een klein beetje aan en begon de eerste dames alweer in te halen die me in het begin van de race voorbij waren gelopen. 

In de laatste 4 of 5 km kwamen er hordes 'blauwe' mensen bij (blauw startnummer). Vermoedelijk van een kortere afstand. Deze liep ik per tientallen voorbij. Heerlijk voor het gevoel. Voor de snelheid vermoedelijk wat minder, want het was flink slingeren om er zo snel mogelijk doorheen te komen. Meestal verkoos ik dan maar het offroad pad. Voorbij is maar voorbij hé!

En daar stond dan ineens het bord 'laatste km'. Ik jubelde van binnen dat ik het gewoon ging halen. Hoeraa en zo makkelijk! Oef, 'zo makkelijk'. Ik wil niet fluitend over de finish. Er moet wel gezweet zijn en ook een beetje afzien graag! Nou dat zat er vandaag niet meer in, toch nog ff aanzetten dan... dit was leuk, want tussen alle blauwe mensen liepen ook groene dames (groen startnummer en dus van mijn afstand). Ik zette aan, maar daar dacht één groene dame net zo over. Ik liet haar ff voorbij gaan met het oog op de laatste 500 meter om haar dan voorbij te lopen (trucje wel eerder gedaan en werkte toen ook). Vandaag dus ook. 

Mijn tijd: 1.29 en daarmee 24e geworden van de 502 dames. Ik ben zeer tevreden en die halve marathon ga ik zeker lopen dit jaar, sterker nog... heb me al ingeschreven voor de halve van Utrecht op 9 april.

Volgende keer ga ik uiteraard wel proberen iets sneller te lopen, zodat ik ook iets meer kan afzien ;). 

Doei! 

Hieronder nog een hoogteprofiel van mijn polar

Midwintermarathon

 

 


Uitslag
24e

Tussentijden
23:48 (5 km)
49:52 (10 km)

 

Eindtijd
1:29:27